Hoe veel persappelsienen verkopen?

- Koop de juiste varieteiten per seizoen.

- Laat je klanten in het begin vd winter zeker eens proeven van vers sap.

- Gebruik de persappelsien niet als vuilbak van de tafelappelsien.

- Koop een mooi caliber om te persen nm 5/6/7.

- Verkoop de persappelsien in netjes van min 2kg tot 4kg.

- Geef voldoende ruimte aan dit product.

  

Hoe veel sap uit de appelsien halen?

Bij persappelsien die vers zijn en dus hard zijn is het goed om ze met de hanbdpalm eens goed te rollen over de tafel. Dit maakt de kleine vezels wat los en daardoor komt het sap beter vrij.

Mooie Salustiana persappelsienen. Deze Spaanse variëteit is volgen ons de beste persappelsien. Hij is zeker beschikbaar van November tot april/mei . Invoerder van dit merk :De Roeck in Brussel.
wk10/17

Persappelsienen met goede presentatie bij Carrefour.

IN DEZE RUBRIEK GAAN WE ALLE INFO VERZAMELEN ROND het CITRUS dat BIJZONDER GESCHIKT is om te PERSEN.

Is het je MISSIE om je klanten KWALITATIEF CITRUS te verkopen om te PERSEN dan moet je ook gericht de JUISTE variëteiten AANKOPEN en verkopen en niet de uitval van de tafel appelsien, iets wat we nog te veel zien gebeuren. 

 

 

Ja zelfs bij ALDI vinden we in Spanje een machine om vers appelsiensap te persen.

Ruime presentatie van persappelsienen bij CF Market in Dilbeek wk45/18

Ruime presentatie voor persappelsienen bij Delhaize.

In de zomer komen de goede persappelsienen uit ZA. Hier een foto vd Valencia uit Zuid-Afrika in week45. Valencia is eveneens een top variëteit om te persen.

PERSAPPELSIENEN WORDEN MEESTAL IN NETTEN VAN 2KG TOT 4KG AANGEBODEN.Gezien in Carrefour.

Ook de wijnappelsienen zijn geschikt om te persen. Zeker de Sanguinelli uit Spanje of de Moro uit Sicilië in het begin vh jaar is bijzonder lekker. Invoerder van Lier Brussel.

Kwaliteitscontrole Spaanse salustiana wk09/17 450ml per kg fruit.
Mooi gekleurd en lekker fris sap.

De norm die we toepassen voor kwaliteit persappelsienen is min 450ml per kg fruit.

Hier zien jullie de Variëteit SALUSTIANA uit Spanje.
Volgens ons is dit de meest geschikte variëteit onder de appelsien om te persen tussen december en maart . Ze heeft een dunnere schil en het sap bevat minder pulp. Als caliber adviseren om 5/6 te nemen.

  • De min norm die wij toepassen voor persappelsienen is 450ml per kg fruit.

  • Links het sap vd Mandora en rechts vd salustiana.

Ja in week45 gaf de Valencia zelfs 550 ml mooi en lekker sap per kg fruit. Dat is wel veel. De min norm = 450ml per kg.

DE MANDORA uit CYPRUS of de ORTANIQUE uit SPANJE.

Dir zijn Mandoras. Dit is een citrus vrucht die behoort tot de familie van de Ortanique. Het is de citrus vrucht die het meeste sap bevat. Vooral op de markt tussen eind januari en maart. Alleen in Cyprus gebruiken ze de naam Mandora.

HET SAP vd MANDORA IS STEEDS MOOI ORANJE VAN KLEUR EN FRIS VANN SMAAK. HET SAP HEEFT OOK EEN AANGENAME LICHT ZURE NASMAAK.

  • Mandoras hebben een dunne schil en veel sap.

  • Mandoras kunnen soms wel pitjes bevatten.

  • Per kg geven Mandoras een halve liter sap.

  • Hier noteerden we zelfs 550ml per kg.

Hier zie je het verschil tussen een Salustiana en een Mandora.
De mandora of Ortanique is platter van vorm dan de appelsien.

Wanneer de appelsienen uit Zuid-Afrika komen adviseren wij om de variëteit Valencia te persen.