KENNISCENTRUM VERSE PRODUCTEN.
onze website: www.belgianfreshfoodinstitute.be
ons email adres: belgian.fresh.food.institute@gmail.com
* 2011 Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit document/site mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden en/of commercieel geëcploiteerd worden en /of aan derden doorgegeven worden zonder voorafgaande toestemming van Belgian Fresh Food Institute.
Inderdaad, deze site heeft maar 1 doel, nml middelen ter beschikking stellen aan alle schakels binnen de handel van fruit en groenten.
- Dus zowel producenten, invoerders , groothandelaars en verkopers kunnen hier nuttige info vinden of ter beschikking krijgen. Info die de verkoop positief kan beïnvloeden in de winkels en op de markten met als gevolg : een hoger verbruik bij de klanten..
- Gezien de veranderingen veelvuldig en snel gaan binnen deze verswereld stellen we vast dat de gewone kanalen te kort schieten om belangrijke info snel tot bij de winkelier, specialist te krijgen.
- We willen de stielkennis van de jongere ondernemers helpen verruimen.
- We willen jonge mensen doen goesting krijgen in deze stiel.
- Daarom nodigen we iedereen uit om dit medium te gaan gebruiken in de toekomst.
Ja de maand juli is ook steeds de maand van onze lekkere Belgische kersen.
De Kordia soort dat is echt een TOP kers van bij ons.
Heeft u vrienden ,collega's , winkeliers of marktkramers die u ook wil laten genieten van de voordelen van deze site en de regelmatige TIPS, bezorg ons hun adres en wij zorgen voor de rest.
Productkennis
Door onze ervaring in zowel de productie, distributie als aankoop en verkoop durven we zeggen dat ons centrum U heel wat nuttige kennis te bieden heeft.
Bij de verkoop van fruit en groenten moet zeker en vast de P van ' product ' in orde zijn. Fruit moet super vers zijn wil je succes kunnen opbouwen.
De P van ' personeel' moet eveneens in orde zijn. Dwz ,vriendelijke houding, propere kledij en kennis van het product bezitten.
Dit belangrijk zomerfruit start met Spanje als oorsprong.
Rustig starten is de boodschap. Proeft u ook zelf als winkelier?
Met nectarines kunt u als winkelier / marktkramer nog zeker tot eind september doorgaan. Wanneer de druiven komen in september daalt natuurlijk de verkoop van perziken en nectarines.
Na de clementines met blad die in België een succes artikel zijn, denken we dat de appelsien en citroen met blad de volgende jaren ook een belangrijk deel van de verkoop kan gaan innemen.
Deze evolutie is duidelijk te volgen door de fruitspecialisten en marktkramers, die zich hierdoor kunnen onderscheiden van de discounters en supermarkten.
Fruit en groenten verkopen dat vraagt kennis van de producten en enthousiaste mensen achter het kraam. Deze twee P's vinden we toch nog wel sterk terug op de markten in binnen en buitenland.
ilse op de beeck
28.12.2017 19:58
ik werk al 3jaar op de markt verkoop groente en fruit en zou wel wat willen bijleren om het mooi prezenteren van het fruit en groenten
EDDY BOVIJN
27.10.2016 14:43
Jan, ik heb je destijds bij Colruyt leren kennen als de versspecialist -ook met kennis van onze foodservicesector (één van de weinig retailmensen !)
Graag contact; Eddy Bovijn FIM
marcel auttelet
29.02.2016 11:01
Que de beaux souvenirs ...
Stephanie De Cock
26.02.2016 20:19
Beste Jan,
Tijdens uw bezoekje deze namiddag in onze winkel zei u dat u nuttige tips kon geven.
Bij deze schrijf ik me graag in op uw niuewsbrief!
Mvg Stephanie
Lieven PORREYE
14.10.2015 09:26
mooie website, Jan
de smaak en de reuk vallen je in de mond bij het zien van zoveel lekkers!
Meest recente reacties
24.11 | 13:17
Graag breng ik onze nieuwe paperback De banaan. De onbekende wereld achter ons favoriete fruit onder uw aandacht. https://www.biomaatschappij.nl/product/de-banaan/
03.11 | 12:58
Hallo, onze school laat 10 weken lang de kinderen elke vrijdag lekker fruit van bij ons proeven. Hebben jullie affiches - gadgets - infomateriaal die we de kinderen kunnen geven? Dankjewel 🙏
10.08 | 16:25
Hallo. We zijn een bedrijf die aan restaurants groenten /fruit leveren. We zoeken voor een champignon bezorger. Leveren jullie champignons?
04.08 | 07:58
Vorige week een zak van 2 kg papillon appelsien gekocht. Niks waard, bijna uitgedroogd, fletse smaak.